suikerzoet filmfestival

Het Suikerzoet filmfestival, dit jaar alweer de 15de editie

Het 15de Suikerzoet filmfestival

Dit jaar viert het grootste gratis filmfestival van Nederland haar 15de verjaardag. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 november kun je genieten van maar liefst 125 korte films en speelfilms tijdens het Suikerzoet filmfestival. Unieke locaties in de historische binnenstad van Schiedam openen hun deuren voor 4 dagen kijkplezier en de toegang is gratis. Deze 15de editie van het Suikerzoet filmfestival zal extra feestelijk zijn en word er met cadeautjes gestrooid. Een nieuwe website, nieuw logo en tijdens het festival zullen ze nog veel meer uitdelen. Hou hiervoor hun Facebook pagina, Instagram of website in de gaten.

Openingsprogramma Suikerzoet filmfestival

Op donderdag 14 november begint de opening feestelijk in de Grote of Sint Janskerk. Je kunt veel glitter en glamour verwachten op deze avond. Muziek en zang met een hoog feel good gehalte. Simon Keats, de toetsenist van “the Kik”, zal u bij de opening verassen met een geheel eigen versie op het nummer “Space Oddity” van David Bowie en “Rocketman” van Elton John met projectie van bijbehorende filmbeelden.

Tijdens deze editie zal de Schiedamse sfeer verzorgd worden door het team van Bobby’s gin. Ook zal tijdens de openingsavond de Zilveren traan festivalprijs worden uitgereikt worden door burgemeester Cor Lamers voor de beste korte film. 

Kinder filmfestival

Ook aan kinderen van 3 tot en met 13 jaar word gedacht, want in samenwerking met de kleine ambassade rollen ze op vrijdag 15 november de roze loper uit.  Wat jij kunt verwachten is een feestelijke opening van het kinderfestival in het Wennekerpand waar je vanaf 19 uur welkom bent en je je een echte VIP kunt voelen. Ga superleuke films kijken en doe mee aan de super coole spoken speurtocht.

Heb jij het suikerzoete programma al bekeken en weet je al welke films je zeker wilt gaan kijken? De keuze zal niet makkelijk zijn met zoveel films in 4 dagen festival. Het team van Parkeren in Schiedam wenst jullie alvast heel veel kijkplezier!

Foto via Shutterstock.

Geef een reactie