Sinterklaasintocht Schiedam 2019

Sinterklaasintocht Schiedam 2019

Sinterklaasintocht Schiedam 2019

Nog even en dan is het weer tijd voor de Sinterklaasintocht Schiedam. Op 16 november doet de beste man samen met zijn pieterbazen zijn intrede in ons Jeneverstadje.

Net zoals ieder jaar komt Sinterklaas aan op het hoofd van de Maasboulevard rond 12.00 uur. Maar heb je zin om vanuit volle borst hem en zijn pieten toe te zingen en welkom te heten dan kan je het beste al om 11.30 uur aanwezig zijn voor het voorprogramma. Om 12 uur heet onze burgemeester hem welkom en heb je de mogelijkheid Sinterklaas een handje te geven.

Schiedam Centrum

Om 13.00 uur vervolgt de Sinterklaasintocht Schiedam richting de Lange Haven, Schiedam Centrum. Daar komt hij rond 13.30 uur aan en ook hier kan je de kans wagen om Sinterklaas en zijn pieten een handje te geven. Waarna hij per koets vertrekt voor een rondrit richting de Mgr. Nolenslaan in Nieuwland.

Op de Mgr. Nolenslaan begint om 13.30 uur het voorprogramma met de Julian’s sinterklaasshow.

Feesten op het plein

Goochelen, zingen en dansen totdat Sinterklaas aankomt rond 14.15 uur. Om 15 uur vertrekt de beste man richting de Grote markt, daar kan je gezellig mee feesten op het plein waar de Sint om 15.30 weer word ontvangen door de burgemeester.

Einde Sinterklaasintocht Schiedam

Om 16.30 uur gaat Sinterklaas te voet over de Hoogstraat richting het Stedelijk Museum – Sinterklaaspaleis. Rond 17.00 uur eindigt het programma van de Sinterklaasintocht Schiedam.

Sinterklaas gaat hierna rusten met de voetjes omhoog. Vanaf de volgende dag 17 november kan je het Sinterklaaspaleis bezoeken. Gluren in de slaapzalen van de pieten, pepernoten bakken, je verlanglijstje brengen en nog veel meer. Het Sinterklaaspaleis is open tot en met 4 december en de toegang is gratis.

Aanmelden als vrijwilliger

Heb je altijd al een keer voor zwarte piet willen spelen dan kun je je nu aanmelden via sintstadschiedam.nl

Parkeren in Schiedam tijdens de Sinterklaasintocht? Check alle informatie

Foto via Shutterstock

 

Geef een reactie